Een job bij een groot modebedrijf

Geplaatst: 13 juli 2012 in Uncategorized

Werken in een groot modebedrijf. Sommigen zouden er een moord voor plegen, anderen gruwelen alleen al bij de gedachte.

Over het algemeen heeft werken in zo’n bedrijf een aantal voordelen:

  • eenmaal je in het wereldje terecht komt is de kans groot dat je gemakkelijk bij concullega’s aan de slag kan. Je ziet dan ook een duidelijk hoger jobhopping ratio in deze sector. Van Liu Jo naar Dolce & Gabanna, of van H&M naar Prada, noem maar op!
  • Weken bij een groot bedrijf kan meestel ook dienen als springplanken naar hogere functies bij andere bedrijven. Je leert ten slotte toch van de besten.
  • Natuurlijk zijn er ook de voordelen voor de fashionista’s onder ons. Je bent niet alleen voortdurend op de hoogte van de laatste trends en mode, je doet er ook financieel voordeel mee.
    Daar waar anderen zich blauw betalen voor deze peperdure merkkledij krijgen de werknemers vaak een bepaald kortingspercentage op de kledinglijn. Zo kregen de werknemers van Baby Dior vorig jaar exclusieve hebbedingetjes als bonus bovenop hun loon.
  • In tegenstelling tot wat films laten vermijden, bestaan modebedrijven ook in België.
    Een mooi voorbeeld hiervan is Retour, met zijn Belgische afdeling.

Er zijn ook nadelen, maar dat is net zoals de voordelen heel subjectief. Velen vinden dat de sector een heel snobistisch kantje heeft. Hoe je het ook draait of keert, niet iedereen vindt dit aangenaam. Daarnaast is er ook de veeleisendheid van de topmerken. Werken in een topbedrijf vereist hoge ambities, en om die te bereiken moet je al gauw dingen opofferen door hard te werken, te springen voor de bazen, …

Kortom een interessant, maar heel ‘eigen’ wereldje!

 

Plaats een reactie